Arrangemang

Välkommen till en unik upplevelse!

Fotevikens Museum restaurang

I mer än 25 år har vi arbetat med historiska upplevelser i många olika former. Nu står vi inför en nystart av vår arrangemangsverksamhet och vill passa på att berätta om vad vi bland annat kan erbjuda i sammarbete med Historisk Mat & Event, Fotevikens Museum och Höllvikens Bygdegård:

 

Fester och Högtider

En plats med en gedigen historia för livets alla stunder. Njut av vår vackra utsikt och förtrollande atmosfär. Vi på Foteviken har mångårig erfarenhet av fester och tillställningar,  bröllop, födelsedagar, släktkalas, möhippa/svensexa. Tillsammans skräddarsyr vi ditt arrangemang och ser till att ni får en upplevelse utöver det vanliga och ett minne för livet.

Kontakta oss

 

Konferens vid Foteviken

Konferens, kick-off, säljmöte i unik miljö

Bara på Foteviken kan du njuta av historiens rungande vingslag samtidigt som du konfererar i en unik miljö precis vid den skånska kusten. De härliga vyerna ger en fantastisk energikick och får dig att minnas din konferens långt efter besöket på Foteviken. Vi kan erbjuda ett par färdiga konferenspaket så som Halv- eller Heldagskonferens och vi skräddarsyr såklart ditt arrangemang efter dina önskemål.

Detta ingår: Förmiddags- och eftermiddagsfika, lunch, frukt, bordsvatten, lokal, projektor och wi-fi. Konferensvärdinna/värd finns på plats.

Kontakta oss

 

Gille i Höllvikens Bygdegård

Vikingagille

Kvällen börjar med mingel och ett litet glas mjöd som välkomstdrink. Sedan sätter vi oss till bords och ser på hur maten bärs in och dukas upp. Njut av stämningen, skåla med dina bordsgrannar och stäm in i sång.
Vikingapersonal kommer finnas på plats hela kvällen och er vikingavärd berättar gärna en saga eller två.

I Vikingagillet ingår historisk klädsel, tidsenlig dukning, ett litet glas mjöd, vikingabuffé, kaffe/te, en starköl/ett glas vin till middagen, personal och vikingavärd.

Min 20 personer

Kontakta oss

Historiska lekar och tävlingar

Teambuildingaktiviteter:
sammanhållning och stämning på topp

  • En levande historisk guidning av Vikingastaden, ca 45 min.
  • Historisk kamp och vikingatidalekar, som utmanar din balans, precision och styrka.
  • Arrangemangspaketet, den totala teambuilding-aktiviteten där du går ”all in”, med historisk klädsel, välkomstdryck (alkoholfri), guidad tur, historisk kamp och vikingatida lekar.

Minimum antal för bokning: 20 personer

Kontakta oss

 

Sammankomst i Tinghöll

Tinghöll - total fokus tillsammans och ett minne för livet

Tinghöll är det historiskt mest viktiga huset i byn, speciellt utformat för ting och gästabud. Här kan du också likt kungen på vikingatiden samla ditt team för en unik tillställning. Platsen tar er tillbaka i tiden, får er att stanna upp och njuta av den rustika miljön och den sprakande elden. En perfekt miljö för att förankra och förstärka verksamhetens mål, samt när något ska firas extra mycket.

I Tinghöll passar det också utmärkt att arrangera ett riktigt vikingagille med mat inspirerad från vikingatiden och från platsen i sig.

Max 40 personer får plats.

Kontakta oss

Guidad tur i Fotevikens Museum

Föreningar och Grupper

Fotevikens Vikingamuseum erbjuder föreningar, organisationer, bussgrupper med flera att samlas för till exempel en fika, lättare lunch eller varför inte en spännande vikingainspirerad måltid. Vi skräddarsyr allt efter era önskemål och kan även erbjuda en historisk rundvandring i vår vikingastad med eller utan guide.

Guidning för grupper, ca 45 min.
Minimum antal för bokning: 20 personer
Mer information och bokning.

Guidning för bussturer, ca 30 min.
Minimum antal för bokning: 30 personer
Mer information och bokning.

 

Barnkalas med vikingatema vid Foteviken.

Barnkalas

Kom och fira din födelsedag med oss! En viking från byn möter upp er och tar er på en resa tillbaka i tiden. Idag ska vi ha skoj! Vi kommer att grilla korv över öppen eld och du och dina kalaskompisar får grilla varsitt pinnbröd till korven. Dagen slutar inte här, nu ska det lekas. Vi kommer bland annat att kasta spjut, gå på styltor, ha dragkamp och mycket mer. Välkommen att fira din födelsedag med oss.

Minimum antal för bokning: 15 barn
Tidsåtgång: ca 2 timmar

Kontakta oss

 


Och mycket mer!

Kontakta oss direkt, så hjälper vi gärna till att skapa ditt eget unika arrangemang.
För mer information och offerter, kontakta oss på:

Telefon: 040-330806
E-post: bokning@kulturcenter.se

Välkommen! 

Personalinloggning